tirsdag 10. februar 2009

En tømrers pilgrimsreise


Det står heldigvis ingen ting i kontrakten fra GUS om at det ikke er lov til å gå på mandarinslang! Ellers hadde jeg nok blitt sendt med første flyet hjem..

Som en del av oppholdet vårt her nede skal vi ha en studietur. Vi reiste med minibuss nordover til Nasaret, og videre til Cecarea og Filippi. Det er nesten så langt nord man kan komme i landet, helt ved foten av Hermon fjellet. Videre kjørte vi over Golan høyden og endte til slutt ved Genesarettsjøen/ Tiberiassjøen eller Galileasjøen som den heter. (Langs veien helt i nord så vi stadig skilter om at det lå miner utenfor veien, og at vi ikke måtte gå der. Områdene er tatt av Israel som en sikkerhetssone etter krigene i 67 og 73. Det er uklart hva som skal gjøres der..) Ved sjøen bodde vi på et nydelig gjetsehus drevet av den katolske kirken i Tyskland.

Endelig fikk jeg prøvd meg litt som tømmermann i Nasaret. Det hører vel med i de fleste tømreres liv, ei slags pilgrimsreise får man kalle det :)

Den 8. var også satt av til guiding ogvi så på kirken som er reist der Jesus skal ha holdt bergprekenen. Deter ikke helt sikkert det var akkurat der, men det var i alle fall en fin plass og veldig spesiellt å lese deler av bergprekenen en plass der den faktisk kan ha blitt holt.

Her er kirken som er bygd der Jesus skal ha holdt bergprekenen fra Matteus 5. Det er en link til versene her: http://www.bibelen.no/

Her legger jeg til biblevers fra bergprekenen paa noen aktuelle spraak:
耶 稣 看 见 这 许 多 的 人 , 就 上 了 山 , 既 已 坐 下 , 门 徒 到 他 跟 前 来 。
ولما رأى الجموع صعد الى الجبل .فلما جلس تقدم اليه تلاميذه .
Увидев народ, Он взошел на гору; и, когда сел, приступили к Нему ученики Его.
Mangfoldet er stort. Hvis leserne vil kan jeg oversette bloggen min til flere spraak.


Utpå ettermiddagen etter stopp i Kapernaum og Tiberias kom turens høydepunkt. Vi kjørte langt inn mellom fjellene med Jordan på ene siden og Syria på andre siden, og der lå det noen gode varme kilder. Vannet var nesten for varmt, men vi klarte å holde ut.. Vi bada og nøyt livet i vannet et par timer før vi måtte begi oss hjemmover til Jerusalem og Birzeit.

Guiden vår Rami i diskusjon med Ingebjørg.