onsdag 4. mars 2009

Våre kjære venner

Vi har en helt fantastisk familie som vi kan reise på besøk til når vi har lyst. En herlig gjeng med mor og far og åtte unger. Der kan vi komme for å hvile, prate, se på TV eller leke med ungene.

Familien har gått over fra islam til kristendommen, det er ikke lovelig og de har fått drapstrussler fra familien. Familien til foreldrene kan gå rettens veg for å ta ungene fra foreldrene, og de har ingen rettigheter hvis de bytter religion. Derfor lever de diskret og i skjul. Det er slitsomt særlig for foreldrene, men også de av ungene som skjønner alvoret.

For et par uker siden fikk far i huset beskjed om at han mister jobben sin, på grunn av mindre støtte fra utenlandske hjelpeorganisasjoner til organisasjonen han jobber for. Det er veldig trist og vanskelig. Han må få seg en jobb, men på grunn av at han har blitt kristen er han utstøtt fra storfamilien og kan ikke få jobb i familiebedrifter ol.

Kan dere være med å be for denne familien?
At faren må få seg jobb. At Gud må beskytte de og bevare de fra folk som ønsker å ødelegge. Og at ungene må klare seg bra selv om de har store problemer med utdanning, jobb og fremtidige ekteskap pga. at de har blitt kristne.

Det står i ID-papirene hvilken religion folk tilhører. Enten muslim eller kristen.
Det er greit å være kristen hvis det står i ID-en, men det er ikke lov å konvertere fra islam til kristendommen. Men andre vegen går det greit.
Det er ikke lov for en kristen å gifte seg med en person som i ID-en er muslim. Derfor må disse ungene finne seg ektefeller som er i samme situasjon.

Det er kanskje noen av dere som vet hvem det er. Men ikke nevn navn ol. hvis dere kommenterer, for sikkerheten til familien det gjelder.