mandag 5. januar 2009

Tur til Jordan del 2, Petra

Morgenen den 2. januar traver vi avsted. Frokosten på hotellet var temmelig klein, men humøret godt. Vi viste ikke helt hva det var vi skulle se, utover at det er den skjult beduinby langt inne i kuppert terreng..

Det var en facinerende tur innover mot turistatraksjonen, ei revne i fjellet (klove) som var 1,2 km lang og mellom fire og femten meter bred. Veggene på sidene gikk stupbratt opp mellom 10 og 50 meter. Det var heftig.

Det var en ordentlig stilig veg! Langs veggene gikk det renner som leda vann inn til byen.

Da endelig det store skattekammeret kom til syne ble jeg litt overvelda. Det var stort!! Og det var holt hemmelig for utenomverden, beduinene hadde samla inspirasjon fra athen og rom. Og hugd ut disse bygningene i fjellet.

Det store skattekammeret fra to ulike vinkler.

Ellers gikk vi langt og så mange andre bygninger, ingen så flotte som det første, men likevel facinerende. Til slutt leide vi esler og rei opp til et kloste som skulle lingne veldig på det første vi så. Det var her Indiana Jones the last crusade ble spillt inn. Det var litt stilig det også.

Det var mye trasking og til slutt en eseltur, men et kjempestort kloster var det. Dette ble vist i sin tid også brukt som kirke.

Turen var vellykket, men det er veldig stritt å ri ned bratte trapper med mange turister! Det tar på.

Å ri i trapper kan være en utfordring! Ellers er esler flotte dyr, her er Jon Sondre, Gunhild og Johanne.

Vi kom tilbake til hotellet utpå kveldingen og slappa av og koste oss. En fin dag i en fin nasjonalpark. Denne kan anbefales!!