mandag 20. april 2009

Helgetur på tvers av Norge

Denne helga har vi vært på skitur, Magnus, Ole og meg. Vi ville nyte snøen og sola mens det enda er fine forhold!


Vi reiste torsdagskveld og kjørte til haukeliseter. Der var det meldt strålende vær og godt og varmt. Snøen var det heller ikke noe å si på.

Her er Magnus på veg oppover en relativt bratt renne. Når han sjekka med skredsøkeren viste det seg at det var 40 graders helling. Verjesteinsnupen er et flott fjell til høre for åpningen på haukelitunellen når man kommer østfra..

Her er brødrene på veg oppover. Vi brukte ca. et par timer på å komme opp på toppen, og når vi hadde kommet oss ned igjen, gikk vi opp en tur til :)

Bilen var basen vår. Så der kunne vi ha ski og utstyr som vi ikke trang å ha med oss på dagsturene. Vi tilbringte også svært mange timer i bilen mens vi kjørete rundt. Vi hørte på Hening Mankells bok "Silkeridderne". Siden det var meldt dårlig vær på haukeliseter på lørdag reiste vi videre vestover. Vi fant ut at det beste været, der det var fine fjell og fortsatt snø, var meldt i Rosendal.

Nettene tilbringte vi i nærheten av bilen i våre soveposer. Da er det raskt å pakke sammen for å reise videre eller ut på tur, og man slipper å tenke på telt.

I "Rosendalsalpene" måtte vi gå en times tid før vi kom opp til snøen. Det var full vår nede i dalbunnen og veldig fint.

Oppover fjellsida var det bratt og mye steiner. Det tok tid å gå oppover med telemarksskoene på beina og skia på ryggen.

Men da vi kom opp var det utrolig flott. Vi ble enige om at vestlandet har mange fine fjell å by på. Neste gang får vi være lenger så vi kan bestige flere topper.

Vi så fjell og fjorder. Og været var aldeles upåklagelig. Omnatind er en topp eg kan anbefale å bestige!

Vi tilbringte lørdags ettermiddag og kveld på ei fjellhylle der vi kunne nyte sola og lese våre kriminalromaner i fred.

Da vi hadde vært på Modalstinden to dager på rad var det tid for hjemreise. Og vi stoppet raskt på Baroniet i rosendal på vegen.

Der var det full vår!

Ellers ble det en lang kjøretur for å komme tilbake til Ås og Hurdal. Vi spiste i Odda, der venta vi LENGE for å få en middelsgod kebab, så ble det is i Seljord og litt vann på Ås, før jeg endelig kunne ta innspurten opp til Hurdal. Det ble 9 timer med kjøring, litt i lengste laget for en helgetur. Men vi hadde jo tre perfekte dager med toppturer.